Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
всичко което ме интересува
Автор: villa Категория: Туризъм
Прочетен: 108439 Постинги: 9 Коментари: 34
Постинги в блога от Май, 2009 г.
Районът беше изпълнен с малки имения, всяко равно място беше заето с палми и тропически растения който се люшкаха от бриза, досущ като узряла пшеница. Местните изхранваха хиляди гърла от плодовете на тези растения и благослявяха наум господа, благославяха го защото имаше какво да харесаш в това място...то беше техен дом и те се гордееха с него. Туристите всяка година посещават роднината им...черпят от насъщния им, но те бяха горди. Бяха горди и това чувство ги попарваше дори в хладна гора, те се намираха в...
image

Животинския свят е богат като шейх и буен като Хитлер в Полско село...


image



За да разберем къде се намира това място трябва първо да си зададем въпроса: може ли да съществуват наистина кътчета при чиято гледка само лудото биене на пулса може да те накара да затаиш дъх?
С този пост, давам началото на една рубрика от уникален снимков материял с наистина качествено написана и добре представена информация за едни от най-добрите  и желани за посещение места на планетата(За земята ли говорим?)...

image



За да решим къде е по-предпочитаното място...или по скоро по вълнуващо, красиво и забележително: Занцибар или Мавриций ще трябва да разберем мнението на самите читатели, всеки ще трябва да напише своето мнение за съпоставката за да направя база с която да  продължа изследваниятта.Ще ви помогна, просто си поемете дъх и се гмурнете в спомените си, най-важното е да си припомняте едно"Където и да пътувам, го правя със стил"! Защото е трудно всеки да е доволен, и вие и приятелката ви, и децата и семейството... защото е трудно да съпоставиш "боговете" сред уникалните забележителности.
Но ето по-малко за всяка една от тях:

Занзиибар
image


причудливият силует на острова и уникалните пейзажи, който аз като 18 годишен младеж бих с положителност посетил са най-малкото предимство на острова. Няма да се спусна в продължителни преяди и пасквили...по-коро ще отбележа че щом Фреди Меркюри е роден тук...значи бог има пръст в цялата работа!





Мавриций отговаря със прекрасни забележителности в който е сплетена историята на великите експанзии наставащи по тези земи преди векове. Още Португалските конквестадри са положили началото на една магия...пожалвайки по-голямата част от населението и не разрушавайки куполите и старите постройки, части от които и до днес са "забутани" в дебрите на Мавриций...

image



image



image

Ядките, портокалите и бананите щяха да напълнят трюмовете на моряците след поредния абордаж. Те напускаха тази земя, златна, древна, а някъде на север имаше още руини от този велик остров. Капитана протри със студена вода ръцете си и изруга на ум : "Защо трябва да напусна това място, този рай... а дори не запомних името му..."... Мавриций или Занзибар?

image


Категория: Туризъм
Прочетен: 10528 Коментари: 2 Гласове: 0
Последна промяна: 07.05.2009 23:24
-Защо господ е сътворил първо Мавриций, а после рая?
-Защото му е трябвал макет...

Ако може да се перифразират тези думи, би било наистина положително за всеки човек. Да посетиш това място не е просто мечта, това е нещо като оренда. Когатозапочнах да се интересувам от това което става с най-красивите места, това което ще се стремя да "обрисувам" в този блог, аз се натъкнах на обилна информация за това как мулти-милиардерите купуват нечувани имения и вили на почти всеки остров с претенции че той е най-чудното местенце на света. Те претендират за това без да знаят че Мавриций е незасегнат от това, той е натурален и уникален сам по себе си.Той е творения на Бог!


image


Да, наистина трябва да подчертая, че в днешно време е въпрос на финансови възможности да посетите това място, и да се докоснете до вълшебството, и привилегията да бъдеш в рая! Аз като един млад, едва 18 годишен човек също искам да го посетя с любимата си. За това препоръчвам на всеки романтик да заведе приятелката си тук, поради една голяма тайна която ще ви разкрия по-надоло! Цената от 1500 евро, не ви спира нали?

image



Малцина знаят че това е едно от малкото места на света в което любимата никога не отказва нищо на своя възлюбен. Е не става въпрос просто за дребни първични желания или пасквили...става въпрос за всичко, най вече-брак!

image



Да се излежаваш в хамак под жарките лъчи на слънцето и чувството да бъдеш повяван от бриза на Индииския океан е това което можете да усетите само тук.Португолските мореплаватели които го откриват през около 1500-та година са били учудени от факта че "рая" е бил необитаем от хора...те не са видяли дори небесните божества тук но са знали едно - Мавриций е венецътв главата на планетата Земя!

imageimageimageimageimageimageimageimage
Категория: Хоби
Прочетен: 7762 Коментари: 12 Гласове: 3
Последна промяна: 02.05.2009 10:47
Търсене

Архив
Календар
«  Май, 2009  >>
ПВСЧПСН
123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031