Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
25.03.2008 16:28 - Stella Clavisque Maris Indici-Мавриций остров мечта
Автор: villa Категория: Туризъм   
Прочетен: 3682 Коментари: 1 Гласове:
0

Последна промяна: 26.03.2008 13:51


Мавриций-идеал или просто една мечта  image


Питате ли се някога дали може да направите нещо повече в този живот,дали може да разчупите оковите на съвременния свят и да се отдадете на неповторимо преживяване.Мечтали ли сте някога да посетите място,в което да се чуствате свободни в пълния смисъл на думата.Всеки таино си мечтае да преживее тези магически историй за пирати и съкровища за които само би чел.Представям ви подробно описание на едно такова място-Мавриций,или "Островът на неповторимото Блаженство".Красивите бели пясъчни плажове и причудливите коралови рифтове,в съчетание с топлия тропичен-океански климат превръщат мятото в Раи.

Мавриций е островна държава с площ 2 045 кв. Км. Намира се в югозападната част на Индийския океан, източно от о-в Мадагаскар. Включва остров Мавриций и по-малките Родригес, Агалега, Каргадос - Карахос и други. Островите са с вулканичен произход.
Порт Луис е столицата на островната държава. Тук се намира единственото достъпно за големи кораби пристанище.
Представлява екзотичен град в олониален стил. Интересни забележителности са: Природно-историческият музей; ощенският музей; джамията Джумах; Пазарът Порт Луис.

Този райски остров е колонизиран от холандците през 1598 г. Те донасят захарната тръстика и елените, но унищожават абаносовите гори и птицата Додо - днешен символ на острова.Легендата разказва за това как тя била избивана зверски с тояги от новодошлите колонизатори.
През 1715 г. тук идват французите и въвеждат брилянтна администрация, светски живот и усилен икономически растеж. През 1890 г. след като губят епична морска битка, записана от Наполеон върху колоните на Триумфалната арка (единствена победа на Наполеоновия флот), английските войски извършват десант по суша и завладяват острова. За 110 години британците не успяват да заличат влиянието на френския език и култура. През 1992 г. остров Мавриций е провъзгласен за република!

Прелитайки на Средиземно море и саваните на Африка, самолетът каца на едно място, където мечтите бледнеят в сравнение с действителността. Лагуни, прозрачна вода, тюркоазено зелено дъно, букети от лилави корали, златни пясъчни ивици, невероятно съчетание от цветя, гористи вулканични хълмове и плантации от захарна тръстика. Луксозни хотели с изискано и деликатно обслужване и превъзходна кухня - Мавриций е идеално място за отдих през цялата година. През лятото (декември - май) температурите са над 30 градуса по Целзий, а през зимата (юли - август) - 25 градуса. Морската вода е топла - 24 градуса през август и 30 градуса през януари - февруари. Незабравими спомени ще останат почивката на плажа, водните ски и подводното гмуркане, разходките под водата, потъване в дълбините с истинска подводница (Блу сафари), екзотичните разходки с платноход или вълнуващото преследване на риба меч. 

Безпорно този остров е едно от най красивите и приятни за посещение места в света.Тои е неизменима част от най красивите места на земята,които ще се постарая да вместя в моят блог.




Гласувай:
0



1. ba6tavide4or - С удоволствие бих отишъл
25.03.2008 17:07
С удоволствие бих отишъл на този остров,само че цените на екскурзийте до там ме притесняват
цитирай
Търсене

Архив
Календар
«  Април, 2024  
ПВСЧПСН
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930